Train-de-trainer Leefplezierplan voor de zorg

Steeds meer zorgorganisaties willen het welbevinden en leefplezier van hun bewoners centraal stellen en dit een plek geven in de verantwoording van de kwaliteit van zorg. Bijvoorbeeld door te werken met het Leefplezierplan voor de zorg dat door Leyden Academy is ontwikkeld, in nauwe samenwerking met teams van zorgorganisaties. We krijgen regelmatig verzoeken van organisaties die op deze manier willen werken en hun medewerkers willen laten opleiden om aan de slag te kunnen met het Leefplezierplan of een vergelijkbare methodiek. Daarom bouwt Leyden Academy aan een netwerk van professionele trainers die het werken met het Leefplezierplan in de praktijk kunnen begeleiden.
De Train-de-trainer ‘Leefplezierplan voor de zorg’ is een cursus waarin u zich het Leefplezier-gedachtegoed helemaal eigen maakt en alle ins & outs leert kennen, om medewerkers zorg en welzijn te kunnen trainen in dit gedachtegoed en ze te kunnen begeleiden met het werken met het Leefplezierplan in de zorgpraktijk.

Wat houdt de cursus in?
De Train-de-trainer cursus bestaat uit twee lesdagen in Leiden waarin u op praktische wijze aan de slag gaat met het Leefplezierplan. Daarnaast bestaat de cursus uit online leren, coaching en intervisie. U ontvangt studie- en trainingsmaterialen waaronder een serie educatieve video’s over liefdevolle zorg en toegang tot een leerplatform met trainingsoefeningen. Na afloop van de cursus wordt u ieder kwartaal op de hoogte gehouden van de laatste inzichten uit de praktijk. Ook wordt u uitgenodigd voor een Leefplezierplan-bijeenkomst in 2021 (lees hier een verslag van de conferentie in april 2019).

Eén van de docenten is ook uw persoonlijke coach. Hij of zij geeft u feedback op de opdrachten, beantwoordt vragen en en begeleidt de intervisie. Na succesvolle afronding van de cursus, de intervisie en een positieve beoordeling van de coach, ontvangt u een certificaat van deelname. Leyden Academy kan vervolgens naar u verwijzen bij aanvragen vanuit zorgorganisaties.

Klik hier voor het volledige programma (PDF).

Voor wie?
Bent u als trainer en/of coach werkzaam in de zorgsector? Als zelfstandige, bij een trainingsbureau of binnen een zorgorganisatie? En wilt u het Leefplezier-gedachtegoed toevoegen aan uw portfolio en zorgmedewerkers hierin kunnen opleiden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Data en kosten
Lesdagen: vrijdag 19 februari en 16 april 2021 de hele dag.
Intervisie: vrijdag 4 juni van 10.00-14.00 uur.
Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers per groep met een begeleiding door twee docenten. Hierdoor is er veel tijd om zelf te oefenen en ruimte voor persoonlijke aandacht. Bij de lesdagen worden voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona in acht genomen.
Kennisniveau: deze cursus gaat niet in op trainings- en coachingsvaardigheden. Die vaardigheden heeft u zelf al. Ervaring met het geven van training en/of coaching in de (ouderen)zorg is welkom.
Studiebelasting: circa 40 uur (inclusief de twee lesdagen).
Locatie: Poortgebouw Zuid, Rijnsburgerweg 10 in Leiden, tegenover het Centraal Station.
Kosten: deelname bedraagt 1.495,- euro (vrijgesteld van BTW) per deelnemer. Dit is inclusief:

  • lunch, koffie, thee tijdens de twee lesdagen;
  • toegang tot onze online leeromgeving met trainingsmaterialen, video’s en additionele literatuur;
  • gedrukt exemplaar van de ‘Handreiking voor een narratief kwaliteitskader verpleeghuiszorg’;
  • coaching en intervisie;
  • inhoudelijke updates per kwartaal;
  • deelname aan een Leefplezierplan-bijeenkomst in 2021; en
  • een certificaat van deelname bij succesvolle afronding van de cursus.

Aanmelden
Heeft u interesse in de Train-de-trainer cursus ‘Leefplezierplan voor de zorg’? Neem dan contact op met projectleider Josanne Huijg via tel. 071 524 0960 of via e-mail.