Trainer/coach

Leyden Academy on Vitality and Ageing is een kennisinstituut dat eind 2008 is opgericht met als missie de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Om dit te realiseren bieden we opleidingen, doen we onderzoek en initiëren we ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit en veroudering. Leyden Academy richt zich niet alleen op het uitvoeren van onderzoek, maar wil juist kennis en inzichten assimileren, kritisch evalueren en via onderwijsproducten, consultatie en publieke functie communiceren.

Vanuit deze missie zetten we ons in voor de volgende drie speerpunten:

 • Vitaal – Door het proces van veroudering beter te begrijpen, willen we mensen kansen bieden om gezond en vitaal oud te worden. Centraal hierbij staat wat oudere mensen zelf belangrijk vinden.
 • Betekenisvol – We willen mensen kansen bieden om hun leven te leiden zoals zij dat graag willen en de persoon te zijn die zij willen zijn, ondanks toenemende kwetsbaarheid.
 • Verbonden – We willen bijdragen aan een samenleving waarin de kracht van generaties wordt (h)erkend en mensen zich tot op hoge leeftijd uitgenodigd voelen om mee te doen.

Binnen het speerpunt Betekenisvol heeft Leyden Academy de afgelopen twee jaar samen met elf zorgorganisaties gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw – narratief –  kwaliteitskader. Een kwaliteitskader dat beter aansluit bij de wensen van medewerkers zorg en welzijn, bewoners en hun belangrijke anderen. In het project is samen met de medewerkers het Leefplezierplan ontwikkeld: een hulpmiddel om in de dagelijkse praktijk, structureel, op een narratieve manier aandacht te hebben voor de zorg en ondersteuning van bewoners en er ook op deze manier verantwoording over af te leggen. In een nieuw project is het doel om het Leefplezierplan (ter vervanging van het zorgleefplan) d.m.v. een actieonderzoek in te voeren binnen twee gehele locaties van organisaties voor de verpleeghuiszorg. Tegelijkertijd gaan we aan de slag met het systeem rondom normatieve en narratieve verantwoording.

Voor dit project zijn wij vanaf september 2019 voor 8-16 uur per week op zoek naar een:

Trainer/coach (V/M)

Als trainer/coach geef je trainingen aan medewerkers zorg en welzijn in het werken met het Leefplezierplan. Een deel van de groep leid je op tot ambassadeurs die het gedachtegoed verder brengen in de organisatie. Het coachen van deze ambassadeurs behoort ook tot de taken. Tijdens het actieonderzoek zullen train-de-trainer en e-learning modules worden ontwikkeld. Je levert hier een creatieve bijdrage aan.

Dit breng je mee:

 • Je hebt affiniteit met oudere mensen en de langdurige zorg.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van trainingen en coaching.
 • Je hebt minimaal HBO-niveau.
 • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden.
 • Je bent sensitief, enthousiast, flexibel, creatief en hebt een passie voor leren en ontwikkelen.
 • Je hebt geen bezwaar tegen regelmatig reizen (eigen vervoer is een pre).

Wij bieden:

 • Een tijdelijk dienstverband vanaf september 2019 voor 8-16 uur per week.
 • Een jaarcontract met de intentie het contract te verlengen.
 • Een maatschappelijk relevant project met hoge actualiteitswaarde en impact.
 • Afwisselend werk waarin relaties centraal staan.
 • Salaris conform CAO UMC schaal 10.1/11.1 afhankelijk van ervaring en opleidingsachtergrond.
 • Je standplaats is in het Poortgebouw naast Leiden Centraal, trainingen vinden plaats in het zuiden en oosten van het land.

Verdere inlichtingen kun je inwinnen bij Josanne Huijg via huijg@leydenacademy.nl. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV vóór 15 april a.s. naar Leyden Academy on Vitality and Ageing, info@leydenacademy.nl t.a.v. dr. J. Huijg.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.