Gratis cursus Start-up Plus


Evenementgegevens

  • Datum: -


Veel vijftigplussers lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers. Toch zijn vrijwel alle start-up programma’s gericht op jongere ondernemers. Daarom introduceren we Start-up Plus, een leerprogramma om vijftigplussers die dromen van een eigen bedrijf verder te helpen. Heeft u een goed idee en bent u vijftig jaar of ouder? Zonder baan of aan het werk maar met een verlangen naar een nieuwe carrière? Of bent u gepensioneerd en droomt u van een eigen bedrijf? Dan is de gratis Start-up Plus cursus iets voor u!

Van idee naar start-up
Op 15 oktober 2019 gaat Start-up Plus van start, een educatief programma van acht weken voor vijftigplussers. Het is een blended leerprogramma: dat wil zeggen bijeenkomsten op locatie gecombineerd met online leren. Met een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject gebaseerd op eerdere ervaringen, kennis en leerdoelen, leren deelnemers de markt te verkennen en krijgen ze persoonlijke ondersteuning van coaches en experts. Momenteel wordt het programma ingevuld en vormgegeven. Onderwerpen zullen onder meer zijn:

  • Ontdekken van en inzicht krijgen in klantbehoeften en -problemen
  • Het vermogen om design thinking toe te passen
  • Leren om aannames snel te testen
  • Basiskennis van verdienmodellen
  • Basiskennis van (online) marketing
  • Inleidende kennis van verandermanagement en zelfstartende mindset
  • Kennismaken met online hulpmiddelen om prototypen te ontwikkelen
  • Leren pitchen en een passend vervolgtraject in te zetten

De meest kansrijke start-up wordt beloond met een geldprijs van maar liefst 10.000 euro voor het verder opzetten van het eigen bedrijf.

Looptijd: start op dinsdag 15 oktober in Den Haag, vervolgens acht tussenliggende weken van online zelfstudie en coaching met op donderdag 12 december de afsluiting (tevens in Den Haag).
Studiebelasting: gedurende acht weken circa 16 uur per week.
Taal: een groot deel van het lesprogramma zal in het Nederlands zijn, maar coaching en de literatuur zal veelal in het Engels zijn, dus een goede beheersing van de Engelse taal is van belang.
Vooropleiding: er is geen vooropleiding vereist.
Kosten: het programma is gratis te volgen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Start-up Plus, daar kunt u zich tevens aanmelden.

Het programma wordt medegefinancierd door EIT Health en ontwikkeld door Leyden Academy, Medical University Lodz, University of Naples Federico II, Instituto Pedro Nunes en Aegon.

Archief 2019Archief
2016
2017
2018
2020
2021
2022
2023
2024