EIT Health Summer School

2019-editie: Innovation in chronic disease intervention
Tijdens het euVENTION-programma, dat van 21 juli tot 2 augustus in Heidelberg heeft plaatsgevonden, ontwikkelden multidisciplinaire teams van studenten businessmodellen voor zogeheten challenges voor interventies op het gebied van chronische ziekte. Deze challenges zijn door diverse organisaties, de industrie, partners in de academische wereld of door de deelnemers zelf aangedragen. De innovaties waar ze tijdens het twee weken durende programma aan hebben gewerkt, zullen bijdragen aan gezond leven en actief ouder worden voor mensen met chronische ziekten.

2018-editie: Healthy living and happy ageing
In navolging van de EIT Health euVENTION Summer School (Heidelberg, Duitsland, september 2017) vond in augustus 2018 in Leiden de EIT Health EPIcenter Summer School plaats. Het overkoepelende thema was ‘Healthy living and happy ageing’. Leyden Academy had het genoegen gastheer te zijn en nam de organisatie op zich. Niet alleen de medewerkers, maar ook de gastdocenten, de challenge owners, het seniorenpanel en vooral de deelnemers, die van over de hele wereld naar Leiden waren afgereisd, waren erg enthousiast over dit geslaagde onderwijsproject.

Serieuze uitdagingen afkomstig van organisaties als Aegon, Zilveren Kruis, Espria Ledenvereniging, gemeente Leiden en Leyden Academy zelf werden voorgelegd aan de deelnemers. In vijf groepen werd twee weken lang gewerkt aan innovatieve oplossingen. De deelnemers werden geschoold door inspirerende gastdocenten, praktisch getraind in design thinking, stemden hun ideeën af met een seniorenpanel en leerden een business model op te stellen voor hun oplossingen. Tot slot werden de plannen door de groepen in flitsende pitches gepresenteerd aan een kritische jury en een zaal vol enthousiaste toehoorders met senioren, medewerkers van challenge organisaties, gastdocenten en vertegenwoordigers van EIT Health.

2017-editie: Stop imagining – startup realizing your ideas
In september 2017 vond in het Duitse Heidelberg de EIT Health Summer School euVENTION plaats. Een selecte groep van 36 gemotiveerde en creatieve studenten met diverse achtergronden en afkomstig uit twaalf verschillende landen kwam bijeen om te werken aan uitdagingen die het bedrijfsleven had geformuleerd. Zoals: hoe maken we alarmsensoren voor ouderen aantrekkelijk en draagbaar? Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezonder gaan leven? Hoe voorkomen we dat senioren ten val komen? Bekijk deze impressie van de editie 2017.