Meld je aan voor de EIT Health Summer School

11-22 september 2017
Heidelberg, Duitsland

Deze gratis, twee weken durende Summer School heeft betrekking op alle nodige maatregelen en hulpmiddelen die bij een startup van toepassing zijn, met als ultiem doel chronische ziekten bij oudere mensen te helpen voorkomen en genezen.

Ter voorbereiding op de Summer School, volgen de deelnemers de MOOC ‘Gezond ouder worden in 6 stappen’. Tijdens het programma in Heidelberg zullen teams bestaande uit drie tot vijf deelnemers samenwerken om uitdagingen om te zetten in innovatieve oplossingen, die weer in producten of diensten zullen resulteren. Hierbij is het algemene doel het verbeteren van de preventie en behandelopties voor 50- tot 70-jarigen met een (verhoogd risico op) chronische ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en psychische stoornissen.

Doelgroep: Master-, PhD- en MD-studenten met verschillende achtergronden zijn welkom. Ook mogen toegewijde en gemotiveerde individuen zich aanmelden. Ze vormen de multidisciplinaire teams, bestaande uit ten minste één persoon met een medisch-wetenschappelijke achtergrond, één persoon met een achtergrond in het bedrijfsleven en één persoon met een sociaal-wetenschappelijke achtergrond.
Uitdagingen: De uitdagingen worden aangedragen door bedrijven of jonge professionals en academici. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden van een uitdaging. Aanmelden kan tot 15 augustus via http://www.euvention.eu/.
Beurzen: Deelname is kosteloos. Voor reis- en verblijfskosten kan een beurs worden aangevraagd. De eventuele toezegging en de hoogte van het bedrag zal worden bepaald nadat het selectieproces is voltooid.
Partners: Universiteit van Heidelberg; Heidelberg University Hospital; Heidelberg startup partners e.V.; Leyden Academy on Vitality and Ageing; Universiteit van Maastricht; SAP.
Voertaal:
Engels.
Locatie: Marsilius-Kolleg, Universiteit van Heidelberg, institutionele hub voor interdisciplinaire samenwerking.
Deadline voor aanvragen: 15 juni 2017.
Contactpersoon: Mr. Raoul Haschke, raoul.haschke@zuv.uni-heidelberg.de.
Meer informatie en/of registratie: http://www.euvention.eu/.

Archief 2017Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009