Communicatie en PR-medewerker

Als kennisinstituut zet Leyden Academy on Vitality and Ageing wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ontwikkeling in om invulling te geven aan haar missie: het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen door het scheppen van kansen voor een vitaal en betekenisvol leven, hecht verbonden binnen de maatschappij. Hierbij is het perspectief van de oudere persoon zelf altijd leidend. Onze onderzoekers benaderen vraagstukken multidisciplinair en combineren hierbij biologische, sociologische, antropologische, creatieve, psychologische, economische en/of medische invalshoeken.

We zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde medewerker Communicatie en PR om ons team te versterken. In deze rol ondersteun je, samen met de communicatieadviseur, het hoofd Communicatie en PR bij het implementeren van communicatie- en PR-initiatieven. Je krijgt de kans om waardevolle ervaring op te doen in een dynamische omgeving en bij te dragen aan het bevorderen van begrip en bewustzijn rondom vitaliteit en veroudering.

Communicatie en PR-medewerker
Locatie: Leiden
Aanstelling: 16 uur per week, vast contract

Gewenst profiel
Je bent nieuwsgierig en leergierig, en je verdiept je snel in de diverse thema’s waar onze onderzoekers aan werken. Je vindt het fijn om in een kleine platte organisatie (25-30 medewerkers) te werken. Je bent een aanpakker en schrikt niet van een volle werkagenda met vele uiteenlopende werkzaamheden, zoals het opstellen van nieuwsbrieven, het uitzetten van gerichte mailings, het plaatsen van berichten op de sociale media-kanalen en het mede-organiseren van activiteiten. Je bent creatief, flexibel, open en een echte teamspeler met gevoel voor humor, geïnteresseerd in de doelgroep waar de organisatie haar bestaansrecht aan ontleent.

Werkzaamheden

  • Ondersteunen van het hoofd communicatie en PR, en de communicatieadviseur bij het uitvoeren van de communicatiestrategie.
  • Assisteren bij het beheren van de externe communicatiekanalen, waaronder de website, sociale media-accounts en nieuwsbrieven.
  • Assisteren bij het uitvoeren van communicatie-initiatieven en PR-campagnes.
  • Monitoren van media-aandacht en ondersteunen bij het rapporteren van de resultaten.
  • Helpen bij het opbouwen en onderhouden van relaties met onze doelgroep.

Wat vragen wij van jou?

  • Afgeronde Hbo-opleiding in communicatie, marketing of een gerelateerd vakgebied.
  • Goede redactionele en communicatieve vaardigheden.
  • Basisvaardigheden op het gebied van het beheren van websites, sociale media en digitale nieuwsbrieven.
  • Kennis van vormgeving en montage van tekst, beeld, audio en video, strekt tot de aanbeveling.
  • Interesse in gezondheid, vitaliteit en veroudering.

Wat bieden wij?
Word je enthousiast over de kans om bij te dragen aan een betere gezondheid en welzijn van ouderen en wil je graag impact maken in de samenleving? Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Leyden Academy biedt een dynamische, collegiale, maatschappelijk georiënteerde en inhoud gedreven werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om je ideeën te delen en jezelf verder te ontwikkelen. De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd en hybride werken is mogelijk. Het aantal uur van de aanstelling is bespreekbaar (ongeveer 16 uur per week), met een salariëring van € 2.800,- tot maximaal € 3.500,- (op basis van 40 uur). Daarnaast zijn er goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), pensioen, opleidingsfaciliteiten en een flexibel feestdagenbeleid.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Jolanda Lindenberg (lindenberg@leydenacademy.nl). Je motivatie en cv (in PDF) graag voor 4 september 2023 mailen naar info@leydenacademy.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.