Artist in residence

Leyden Academy zoekt artist in residence
Leyden Academy on Vitality and Ageing is een kennisinstituut dat eind 2008 is opgericht met als missie de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Om dit te realiseren bieden we opleidingen, doen we onderzoek en initiëren we ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit en veroudering. Leyden Academy richt zich niet alleen op het uitvoeren van onderzoek, maar wil juist kennis en inzichten assimileren, kritisch evalueren en via onderwijsproducten, consultatie en publieke functie communiceren.

Nu dient zich binnen de Academy de gelegenheid aan om tijdelijk een kunstenaar in huis te nemen. Deze kunstenaar krijgt de vrije opdracht om ‘in interactie met de context en identiteit van Leyden Academy’ vorm te geven aan eigen werk.

Leyden Academy en kunst
Kunst is belangrijk voor Leyden Academy. Sinds een aantal jaar werken we aan projecten rondom het thema kunst, zoals de waarde van kunst voor betekenisvol ouder worden en de impact van kunst in de ouderenzorg. Daarnaast hebben we een werkplaats waarin we samen met kunstenaars, ouderen en zorgprofessionals creëren; onder andere via taal, beeld, houtbewerking, dans en performance. Jaarlijks organiseren we het Arts & Health festival, dit jaar in het kader van de oratie ‘The Art of Belonging’ van onze directeur-bestuurder Tineke Abma. Naast de vrije opdracht worden ideeën over aansluiting bij onze activiteiten in 2023 gewaardeerd.

Enthousiast?
De residency start in mei en duurt tot december 2023, met een omvang van een dag in de week. In overleg is eventueel een andere tijdsindeling mogelijk. Wij bieden een uurtarief van €90 excl. btw.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om uiterlijk 24 maart 2023 een motivatie in te dienen (hr@leydenacademy.nl), waarin zij tot uitdrukking brengen hoe zij als artist in residence bij Leyden Academy te werk zouden willen gaan. In het bijzonder worden oudere kunstenaars en kunstenaars uit de regio Leiden uitgenodigd om te reageren. Naar aanleiding van de inzendingen zal een selectie uitgenodigd worden voor een gesprek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Maassen: 06-14470776, maassen@leydenacademy.nl.