Tien jaar Leyden Academy: feest in het Poortgebouw

Op maandagmiddag 12 november jl. vierden de directie en medewerkers samen met zo’n 150 relaties het tienjarige bestaan van Leyden Academy. De feestelijke viering vond plaats in onze thuishaven, het sfeervolle Poortgebouw te Leiden.

Een nieuw jaar, een nieuw gezicht
Na een welkomstwoord door directeur Marieke van der Waal mocht Leyden Academy de felicitaties in ontvangst nemen van Wim van den Goorbergh, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Van den Goorbergh blikte terug op de oprichting door Vereniging Aegon in 2008 en wat er in de afgelopen tien jaar is bereikt. Traditiegetrouw werd daarna het nieuwe gezicht van Leyden Academy onthuld. Het komende jaar zal het portret van de 78-jarige Leonie van Aerde onze website, sociale media-accounts en diverse communicatiemiddelen sieren.

De toekomst van vitaal ouder worden
In plaats van terug te blikken, hebben we vooral gefilosofeerd over de tien jaar die voor ons liggen. Jaren vol veranderingen, die ongetwijfeld kansen en uitdagingen bieden voor ouderen. En waarin Leyden Academy een belangrijke opdracht voor zich weggelegd ziet, zowel in het anders denken over ouder worden als in het bieden van concrete handreikingen. Na een inleiding door directeur Joris Slaets lieten drie wetenschappelijke stafleden hun gedachten gaan over de toekomst van vitaal ouder worden (David van Bodegom), het leiden van een betekenisvol leven (Josanne Huijg) en zich verbonden voelen met elkaar en de gemeenschap (Jolanda Lindenberg).

Woonplezier en leefplezier
In het vervolg van de bijeenkomst konden de aanwezigen kennismaken met een greep uit de onderzoeken en projecten van Leyden Academy. De sessies vonden plaats op verschillende locaties binnen en zelfs buiten het Poortgebouw. Zo konden bezoekers een ‘pop-up college’ bijwonen van David van Bodegom en Rudi Westendorp (Universiteit van Kopenhagen), het Grote Geluksspel spelen, de armen en benen strekken bij de Vitality Club, in gesprek over woonplezier en leefplezier, en nog veel meer. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje nog lang met elkaar nagepraat over een geslaagde middag.

Archief 2018Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009