Summer School euVENTION: innoveren voor mensen met chronische ziekten

Van 21 juli t/m 2 augustus 2019 vindt in Heidelberg (Duitsland) euVENTION plaats, de ‘Summer School for Innovation in Chronic Disease Intervention’. Na een succesvolle editie vorig jaar in Leiden, wordt de EIT Health Summer School dit jaar georganiseerd door de Universiteit van Heidelberg in samenwerking met Leyden Academy on Vitality and Ageing en Universidade de Coimbra (Portugal). Tijdens het programma bedenken multidisciplinaire teams van studenten ideeën die zij in twee weken omzetten naar business modellen die inspelen op uitdagingen beschikbaar gesteld door bedrijven, universiteiten en non-profit organisaties. De innovaties moeten bijdragen aan een gezonde en actieve leefstijl voor mensen met chronische ziekten.

Innovatie tegen chronische ziekten
Deelnemers aan de euVENTION Summer School worden uitgedaagd om oplossingen te ontwikkelen met behulp van technieken als co-creatie, design thinking, rapid prototyping en business modelling. Deelnemers worden hiervoor voorbereid door inspirerende presentaties over de basisbeginselen van innovatie bij het bestrijden van chronische ziekten. Vervolgens worden de studenten in groepen begeleid door experts om hun ‘innovatie skills’ te verbeteren. In alle stadia ontwikkelen, testen en valideren de deelnemers hun ideeën in samenspraak met de betreffende doelgroep. Aan het einde van euVENTION, hebben de deelnemers alle stadia doorlopen van een innovatietraject en hebben zij de benodigde vaardigheden opgedaan om zelf een onderneming te starten.

Gezocht: gemotiveerde studenten met een open mind
Inschrijven voor de euVENTION Summer School is mogelijk voor iedereen met een open mind en de ambitie om de toekomst van de gezondheidszorg te veranderen. De Summer School is ontworpen voor promovendi maar gemotiveerde masterstudenten en young professionals van alle studierichtingen zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Wij geloven dat multidisciplinaire teams de beste en meest innovatieve oplossingen bedenken.

Bezoek de euVENTION website voor meer informatie, het programma en inschrijfformulier. Een overzicht van alle Summer Schools in 2019 is te vinden op de EIT Health website.

Archief 2019Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009