Start-up Plus: ruim baan voor ondernemende vijftigplussers

John Pemberton was vijfenvijftig jaar oud toen hij Coca Cola op de markt bracht. Colonel Sanders was vijfenzestig toen hij fastfoodketen KFC begon. Hun succes staat niet op zichzelf: uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers. Toch zijn vrijwel alle start-up programma’s gericht op jongere ondernemers. Leyden Academy introduceert het programma Start-up Plus, om vijftigplussers die dromen van een eigen bedrijf verder te helpen. Je bent immers nooit te oud om te ondernemen.

Van idee naar start-up
Start-up Plus is een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject waar vijftigplussers de basis leren om hun ondernemingsidee om te zetten in een start-up. Circa honderd aspirant-ondernemers kunnen aan dit kosteloze programma deelnemen. Na de kick-off bijeenkomst op 15 oktober 2019 doorlopen de deelnemers acht intensieve weken van online leren en coaching. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Op 12 december 2019 pitchen de deelnemers hun idee bij een deskundige jury. De meest kansrijke start-up wordt beloond met een geldprijs van maar liefst 10.000 euro voor het verder opzetten van het eigen bedrijf.

Tweede carrière als ondernemer
Veel mensen lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. Leyden Academy ziet veel ambitie en passie bij vijftigplussers en hoopt dat Start-up Plus bijdraagt aan het ontsluiten van dit ondernemend potentieel. Projectleider dr. Jolanda Lindenberg: “Bij het woord ‘start-up’ denken mensen meestal aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer, tussen de pizzadozen hun bedrijf beginnen. Terwijl ook vijftigplussers bruisen van de ideeën en onderzoek bovendien uitwijst dat zij met hun ervaring, expertise en netwerk een grotere kans van slagen hebben. We zouden hen niet alleen meer kansen moeten bieden op de arbeidsmarkt, maar ook kunnen ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”

Start-up Plus wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese consortium EIT Health. Kijk voor meer informatie op de website: www.startupplus.eu.

Archief 2019Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009