Save the date: 27-11 conferentie Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

Ouderen staan midden in de samenleving en willen hun leven op eigen wijze leiden, ook als hun gezondheid en functioneren met de jaren achteruitgaan. Steeds meer ligt het accent op wat ouderen nog wél kunnen, zelf en samen met anderen, en wat zij kunnen betekenen en bijdragen. Allerlei ontwikkelingen sluiten daarop aan, zoals burgerinitiatieven, intergenerationele woonconcepten, persoonsgerichte zorg en technologische innovaties. Die ontstaan vaak vanuit nieuwe allianties van publieke en private partijen, waarbij naast zorg en welzijn bijvoorbeeld ook onderwijs, het bedrijfsleven en de creatieve sector betrokken zijn. En altijd in nauwe samenwerking met ouderen zelf. Want zij staan centraal op de jaarlijkse conferentie Een nieuwe generatie ouderen(zorg).

Op 27 november 2019 vindt in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein de volgende editie plaats van dit jaarlijkse evenement. Sprekers zijn dit jaar onder meer Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Pauline Meurs (hoogleraar Bestuur van de gezondheidszorg, Erasmus Universiteit) en Mirella Minkman (bijzonder hoogleraar Organisatie en bestuur van langdurende integrale zorg, Universiteit van Tilburg). U kunt daarnaast kiezen uit tientallen inspiratiesessies, rondetafels en workshops. Leyden Academy verzorgt dit jaar onder meer sessies over leefplezier in de langdurige zorg (Josanne Huijg), vitaliteit voor bewoners en medewerkers (David van Bodegom), woonplezier en technologie (Lex van Delden) en de verschillen in de zorg voor ouderen tussen Nederland en Scandinavië (Marieke van der Waal). Bekijk hier het volledige programma en schrijf u snel in! NB: tot 15 augustus 2019 geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting.

De conferentie is een initiatief van Leyden Academy, BeterOud, Erasmus School of Health Policy & Management, Stichting Educatie Zorg & Welzijn, U CREATE, Vilans en ZonMw.

Archief 2019Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009