Nieuwe gratis online cursus: Gezond ouder worden in 6 stappen

Leiden, 27 februari 2018 – Veel verouderingsziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2, worden voor een groot deel door onze leefstijl veroorzaakt. Deze kwalen kunnen dus ook worden voorkomen of vertraagd, waarbij onze omgeving een doorslaggevende rol blijkt te spelen. Voor wie benieuwd is hoe dit zit en wat je er zelf aan kunt doen, is er de nieuwe gratis online cursus Gezond ouder worden in 6 stappen. Laat uw omgeving het werk doen. De cursus is ontwikkeld door Leyden Academy on Vitality and Ageing in samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Kopenhagen, en gaat op dinsdag 1 mei 2018 van start. De Engelstalige versie Healthy Ageing in 6 Steps. Let your environment do the work is al door ruim 10.000 mensen uit 152 landen gevolgd.

Laat uw omgeving het werk doen
In onze moderne omgeving is het niet eenvoudig om een gezonde leefstijl vol te houden. Wij zijn geprogrammeerd om onze rust te pakken en iets meer te eten dan we direct nodig hebben en dat op te slaan voor momenten van schaarste. Heel verstandig op de savanne, maar minder handig in onze moderne omgeving van overvloed en overdaad. Niet zo gek dus dat we de constante verleidingen tot ongezonde keuzes maar moeilijk kunnen weerstaan. We kunnen onze oude genen niet zomaar aanpassen, maar onze directe omgeving wel: hierin ligt de sleutel tot vitaal ouder worden. In deze gratis online cursus leren deelnemers hoe zij door slimme aanpassingen thuis, op kantoor, op school en in de wijk gemakkelijker of zelfs onbewust gezondere keuzes kunnen maken.

Videocolleges en virtuele excursies
Cursisten krijgen in zes wekelijkse modules wetenschappelijke inzichten en handige tips aangereikt voor een gezonder lang leven, in de vorm van videocolleges van docenten als dr. David van Bodegom en professor Rudi Westendorp, virtuele excursies naar Ghana, Kopenhagen en Gent, interactieve opdrachten en quizvragen. De cursus volgt de volgende zes stappen:

  1. Oude genen in een nieuwe omgeving: deze mismatch is de voornaamste oorzaak van veel ouderdomsziektes en symptomen.
  2. De medische reflex en het alternatief: hoe gaan dokters om met ouderdomsziekten?
  3. Waarom diëten niet werken: creëer een omgeving die onbewust gezond gedrag stimuleert.
  4. Dagelijkse omgeving: kleine slimme veranderingen hebben grote invloed op onze gezondheid.
  5. In de wijk en in het woon-werkverkeer: op excursie naar steden met goede voorbeelden.
  6. Een nieuwe publieke gezondheid: de gevolgen voor beleidsmakers, werkgevers en andere professionals.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving. Er is ook een trailer beschikbaar.

Archief 2018Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009