Nacht van Kunst & Kennis

In Leiden vindt op zaterdag 14 september de eerste Nacht van Kunst & Kennis plaats. In de negen locaties zijn in totaal ruim 100 acts, optredens en experimenten te bezoeken. Op de route zijn bovendien kunst en theateracts te bewonderen. Kaarten voor de Nacht van Kunst & Kennis kosten €10,-, en zijn online te bestellen.

Ouderdomspak en ouderdomsmachine
Voel hoe het is om 80 jaar te zijn. De Leidse Proeftuin Zorg en Welzijn verzorgt een aantal opstellingen die te maken hebben met veroudering, gezond en vitaal oud worden. De Leidse Proeftuin is een initiatief van vier Leidse kennisinstellingen: Hogeschool Leiden, TNO, Leiden Institute for Brain & Cognition en Leyden Academy on Vitality and Ageing, en probeert antwoorden te vinden op vraagstukken die opkomen door vergrijzing.
De meeste mensen willen eeuwig jong blijven, maar misschien bezit jij een oude ziel en wil je nu ook ervaren hoe het is om fysiek oud te zijn? Of kun je überhaupt niet wachten tot je oud bent? Met het ouderdomspak kun je nu al voelen wat de jaren met je doen! Met brillen voor visuele beperkingen, schoenen voor minder evenwicht en veel gewicht zodat alles trager gaat. Probeer daarmee nog maar eens een dansje te doen bij het muziekpodium!
Hoe zie jij eruit op je 72ste? Benieuwd of je net zo knap bent als nu? De Ageing Machine voert een realistische simulatie uit gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar veroudering. Ook zie je wat roken, zon en overgewicht met je doen. Je kunt je foto direct bekijken en delen met je vrienden via social media. En als je de foto 40 jaar bewaard, kan je ook nog eens zien of het klopt of niet!

Waar? Proeftuin in het Boerhaave Museum, Leiden
Hoe laat? Van 08.00-01.00 uur

Oud of the box
Tijdens de Nacht wordt het Anatomisch theater in Boerhaave omgetoverd tot het Theater van het Brein en kun je alles te weten komen over de werking van het brein. Zo vertellen de wetenschappers van Leyden Academy je bij Oud of the Box alles over wat je kunt doen om het verouderingsproces te beïnvloeden. En als je wilt weten welke invloed drugs op je hersenen hebben moet je ook zeker even langskomen!
Mensen die nu leven worden al 100 en in de toekomst worden we nog ouder! In de wetenschap wordt er steeds meer nagedacht over waarom en hoe we eigenlijk oud worden. Uit het onderzoek van Leyden Academy on Vitality and Ageing blijkt dat veel ouderdomsziekten voortkomen uit een mismatch tussen onze genen en onze huidige omgeving. Aanpassen dus die omgeving!

Waar? Breintheater in het Boerhaave Museum, Leiden
Hoe laat? Van 22.15-22.45 uur

Archief 2013Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2012
2011
2010
2009