Leiden steunt uitrol Generatie Mixer

De gemeente Leiden heeft een subsidie toegekend voor de verdere uitrol van de Generatie Mixer. Leyden Academy on Vitality and Ageing ontwikkelde dit programma met Amphion cultuurbedrijf en CHOL theatre. Voor het vervolg zijn de handen ineengeslagen met PROO Leiden-Leiderdorp, Jeugdtheaterschool Leiden en omgeving en de Cultuureducatiegroep. Vanuit het project worden jong en oud verbonden. Kijk hier naar de trailer van Generatie Mixer.

Basisschoolleerlingen en ouderen uit de wijk ontwerpen samen een fantasiewereld. Met behulp van speloefeningen, creatieve schrijfopdrachten en het bouwen van decors komt die wereld samen tot leven. Na een eerdere succesvolle pilot zorgt de subsidie ervoor dat Generatie Mixer op een basisschool echt onderdeel kan worden van het reguliere lesprogramma. De ambitie is om dit onderdeel op meer basisscholen in Leiden en vervolgens verder in heel Nederland uit te rollen.

Generatie Mixer is één van de dertien projecten die subsidie krijgen. Er konden projecten worden ingediend die leiden tot vernieuwing binnen het onderwijs. Leiden wil op die manier innovatie en samenwerking in het Leidse onderwijsveld stimuleren.

Ook wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd & Onderwijs) is onder de indruk: ‘Het is fantastisch om te zien dat er zoveel ideeën leven in het onderwijs voor vernieuwing van het onderwijs. Zo zie je maar weer dat Leiden echt een kennisstad is. We vinden het belangrijk om de talenten van ieder kind tot ontwikkeling te laten komen, dat die gezien en gestimuleerd worden. Met dit aanjaagbudget geven we een flinke extra impuls aan de verbetering van het onderwijs in Leiden voor zowel leerling als ook leerkracht.’

Klik hier voor meer informatie over Generatie Mixer.

Kijk voor de gemeentelijke informatie en informatie hier.

 

Nieuwsberichten 2024Archief
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009