Zomervisite: betekenisvol vakantiewerk in de ouderenzorg


Evenementgegevens

  • Datum: -


Als er al behoefte was om jong en oud in contact te brengen door iets gezelligs met elkaar te ondernemen dan is nu wel het moment. Met Zomervisite willen Leyden Academy en het Jo Visser fonds voor wat lichtpuntjes zorgen. Ben je 16- tot 25-jaar en lijkt het je leuk om in juli en augustus samen met een bewoner van een zorgorganisatie iets gezelligs te ondernemen? Lees dan verder!

Een klein gebaar, een groot plezier
Tijdens 1-op-1-contact ligt de focus op welzijn en niet op zorg. Met alleen al een wandelingetje maken, koffiedrinken, een ijsje eten, een spelletje spelen, of foto’s bekijken en kletsen wordt men al erg blij. Wat je, naast een vakantiewerkvergoeding van 6,50 euro per uur, terugkrijgt is enthousiasme en waardering. Zo verdienen je wat bij en leer je tegelijkertijd meer over ouderen en hun leefomgeving. Een win-winsituatie!

“Zomervisite was heel verrassend. Het was fantastisch om te zien hoe gelukkig ik de ouderen kon maken met iets simpels als een gebakje eten.”

Deelnemende zorgorganisaties
Dit jaar hebben zorglocaties in Amstelveen, Leiden, Naaldwijk en Vlaardingen zich aangemeld. Natuurlijk kunnen andere geïnteresseerde zorgorganisaties zich ook aanmelden. Vol is echter vol.

Ga voor meer informatie of om aan te melden naar de website van Zomervisite of mail stichting JOW!.