Start van gratis leerprogramma Silver Starters


Evenementgegevens

  • Datum:


Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt komen vijftigplussers helaas nog steeds heel moeilijk aan een baan. En ondanks dat vijftigplussers een snel groeiende groep startende ondernemers zijn, zijn er vrijwel geen startup-programma’s op hen gericht. Reden genoeg voor Leyden Academy en Aegon om weer het gratis leerprogramma Silver Starters mogelijk te maken. In deze voornamelijk online cursus krijgen vijftigplussers van 15 februari tot en met 7 juni 2022 handvatten om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf.

Van klantbehoeften tot marketing
In zestien weken leren de deelnemers de denkwijze en vaardigheden die nodig zijn om te onderzoeken of hun idee om een eigen bedrijf te beginnen levensvatbaar is. In een persoonlijk online leertraject krijgen ze inzicht in onder andere klantbehoeften, verdienmodellen, marketing en prototyping, en werken ze met ondersteuning van coaches en experts naar zelfstandig ondernemerschap toe. Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers.
“Door Silver Starters realiseer ik me dat ik me in eerste instantie vooral moet richten op het probleem van de klant en niet op mijn oplossing!” – Marian (60 jaar)

Maatschappelijke winst
Het programma geeft de deelnemers handvatten om hun idee onder de loep te nemen, indien wenselijk aan te passen en om te zetten in een eigen bedrijf. Daarnaast is er ook een maatschappelijke winst; zo voelen ze zich actiever, zijn beter voorbereid op hun toekomst en neemt hun zelfvertrouwen toe. Dat deelnemers Silver Starters waarderen, blijkt wel uit enthousiaste reacties van deelnemers aan voorgaande edities: “Wat een enthousiaste en gemotiveerde mensen. Zoveel bevlogenheid, passie, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans.” – Eveline (50 jaar) “Het voordeel van deze cursus is dat het online is en dat je het in je eigen tempo kunt doen. Deze cursus is een van de beste die ik heb gedaan.” – Han (83 jaar)

Helaas kunnen we voor de 2022-editie geen inschrijvingen meer aannemen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jacqueline Leijs.

Archief 2022Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2023
2024