Symposium The Art of Belonging & oratie prof. dr. Tineke Abma


Evenementgegevens

  • Datum: -


Op vrijdag 23 juni 2023 spreekt prof. dr. Tineke Abma, directeur van Leyden Academy, haar oratie uit naar aanleiding van haar benoeming tot bijzonder hoogleraar Ouderenparticipatie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Voorafgaand aan de oratie is er in de Pieterskerk in Leiden een symposium (aanvang 12.30 uur), met als thema The art of belonging. Be-longing verwijst naar een fundamenteel menselijk verlangen om erbij te horen, zonder je te hoeven aanpassen, gewoon door te zijn wie je wilt zijn. Belonging is geen vanzelfsprekendheid, zeker niet voor ouderen en degenen die niet in een hokje passen. Verbinden is een kunst, en kunst is daar bij uitstek voor geschikt. Bijzondere medewerking zal worden verleend door Jet Bussemaker, Pauline Meurs, Aagje Swinnen, burgemeester Henri Lenferink, Marc Vlemmix Dance en het Participatiekoor.

Klik hier voor het programma voor het symposium. Meer informatie over The Art of Beloning vindt u op de gelijknamige website: www.theartofbeloning.nl.

U kunt zich voor 16 juni aanmelden voor dit gratis symposium via symposium@leydenacademy.nl.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024