Leyden Academy bestaat 15 jaar! Komt u ook op ons dansfeestje?


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Galerie Café Leidse Lente
  • Haagweg 4
    2311 AA Leiden

Hiep, hiep hoera, Leyden Academy bestaat vijftien jaar
Op 11 november van dit jaar is het vijftien jaar geleden dat kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing door een stuurgroep van Vereniging Aegon in samenwerking met prof. dr. Rudi Westendorp is opgericht. Onze missie is al die jaren onveranderd gebleven, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen. In het verlengde hiervan verrichten we wetenschappelijk onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen gericht, waarbij de speerpunten vitaal, betekenisvol en verbonden leidend zijn. Verder zijn we betrokken bij diverse praktijkprojecten en programma’s, en ontwikkelen we blauwdrukken, instrumenten en scholingspakketten. Tot slot dragen we onze visie en inzichten over in diverse onderwijsprogramma’s voor uiteenlopende doelgroepen. We vinden het belangrijk dat de kennis die we opdoen, zijn weg vindt naar beleidsmakers, zorgverleners en het grote publiek om zo de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren.

Samen staan we sterk
Het multidisciplinaire team van Leyden Academy zet zich met hart en ziel in voor een leeftijdsvriendelijke samenleving, zodat de extra levensjaren die we winnen vooral zinvolle en plezierige jaren zijn. Samen met onze samenwerkingspartners en de doelgroep willen we bijdragen aan een samenleving waarin de kwaliteiten van jong en oud op waarde worden geschat en mensen zich tot op hoge leeftijd uitgenodigd voelen om mee te doen. Waar kwaliteit van leven en eigen regie leidende principes zijn in de zorg, en waar de leefomgeving mensen verleidt tot gezonde en sociale keuzes.

Jubileumactiviteiten
In dit jubileumjaar organiseren we enkele activiteiten, waaronder de oratie van prof. dr. Tineke Abma tot bijzonder hoogleraar Ouderenparticipatie aan de Universiteit van Leiden, een speciale editie van onze vitality walk en een verjaardagsfeestje op vrijdag 10 november 2023, van 14.00-18.00 uur bij Galerie Café Leidse Lente. Graag willen we onze 15e verjaardag met u vieren. Proost en danst u mee? We horen het graag. Tip: meldt u tijdig aan, want vol = vol.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024