Filmpremière ‘Als klanken kleuren’


Evenementgegevens

  • Datum: -


De Matthäus-Passion is een van de meest indrukwekkende en emotionele werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. Het Participatiekoor koos dit om samen met een groep zangers met dementie en hun mantelzangers Bachs meesterwerk ten gehore te brengen.

Van de voorbereiding tot en met de uitvoering is een film gemaakt. ‘Als klanken kleuren’ is een hartverwarmend en ontroerend portret van de kracht van muziek en de verbinding die het kan creëren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Samen met hun mantelzangers, volgen we deze moedige en inspirerende zangers terwijl ze hun eigen mogelijkheden en emoties verkennen, en hun eigen unieke verhaal vertellen. Barbara Groot van Leyden Academy heeft als participerend onderzoeker aan deze reis deelgenomen. Ze zal achtergrond en wetenschappelijke duiding geven vanuit ons onderzoek naar de waarde van kunst in de zorg.

‘Als klanken kleuren’ gaat op vrijdagmiddag 10 maart 2023 in première in de Filmkoepel in Haarlem. Deze film van regisseur Sophie van Bree en Hilkfim werd gemaakt in het kader van het vijfjarig bestaan van het Participatiekoor. Aanmelden voor de première is nog mogelijk.

Meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel in Gerōn.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024