Feestelijke afsluiting tentoonstelling ‘The Art of Belonging’


Evenementgegevens

  • Datum: -


De expositie ‘The Art of Belonging’ is tot 21 augustus a.s. te bezichtigen in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum, op de begane grond bij de centrale ingang. Vanwege grote belangstelling voor een nieuwe manier van kijken naar ouderenparticipatie vindt er op 17 augustus a.s. een feestelijke afsluiting – een finissage – van de expositie plaats. U bent van harte uitgenodigd.

Laat ouderen erbij horen, ze doen ertoe. Dat is de boodschap die Tineke Abma, directeur-bestuurder van Leyden Academy on Vitality and Ageing, wil uitdragen. Zij sprak op 23 juni jl.  haar oratie ‘The Art of Belonging’, de kunst van verbondenheid, uit naar aanleiding van haar benoeming tot bijzonder hoogleraar Ouderenparticipatie aan de Universiteit van Leiden.

Het verlangen er bij te horen en er toe te doen, doet zich extra voor bij ouderen als zij ervaren er níét of niet méér bij te horen, bijvoorbeeld door maatschappelijke dynamiek of toenemende afhankelijkheid. Participatie, ofwel meedoen, is voor ouderen van groot belang. Het draagt bij aan hun welbevinden en is omgekeerd een groot ‘geschenk’ voor onze samenleving.

Programma finissage 17 augustus 2023 Galerie LUMC:

16.30 uur: Inloop
17.00 uur: Opening door prof. dr. Tineke Abma
17.10 uur: Janine Schrijver, kunstenaar, Reflectie op de fotoserie Forever Young
17.25 uur: Marc Vlemmix, Dans performance Ik dans dus ik besta
17.40 uur: Jolanda Lindenberg, cultureel antropoloog, De beeldvorming van ouderen
17.55 uur: Afsluitende woorden door Sandrine van Noort, hoofd Kunstzaken LUMC
18.00 uur: Borrel in Galerie LUMC

Luister vast naar een audiotour over de tentoonstelling en klik hier voor de uitnodiging. U kunt zich voor het bijwonen van de finissage aanmelden via info@leydenacademy.nl.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024