Foto: Nathalie Brugman

5e Els Borst Lezing door Joris Slaets


Evenementgegevens

  • Datum: -


Op dinsdag 14 november 2017 zal Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van Leyden Academy, de 5e Els Borst Lezing uitspreken. Deze prestigieuze jaarlijkse lezing wordt georganiseerd door het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG). Eerdere sprekers zijn Trudy Dehue (2016), Bert Keizer (2015), Margo Trappenburg (2014) en Inez de Beaufort (2013).

De Els Borst Lezing van Joris Slaets heeft als titel ‘Kwaliteit van zorg: wie mag het zeggen?’ en zal zich richten op een belangrijk spanningsveld bij de afgrenzing van wat ‘goede zorg’ is. Staan daarbij normen (standaarden) uit de samenleving en beroepsgroepen centraal of het welbevinden van de persoon die zorg ontvangt? Dit zijn fundamenteel verschillende uitgangspunten die in de praktijk regelmatig conflicteren.

De bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Toegang is gratis. Meer informatie over het programma vindt u op de website van de Els Borst Lezing. U kunt zich hier ook aanmelden.