De Week van Arts en Leefstijl


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Utrecht


Leefstijl speelt gelukkig een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Echter meer dan de helft van de volwassen Nederlanders lijdt aan één of meerdere veelal leefstijlgerelateerde chronische ziekten. Deze trend, samen met de vergrijzing, leidt tot een toenemende zorgvraag en personeelstekorten. Zoals de zorg nu is ingericht gaan we het niet redden. Hoe dan wel?

Tijdens de week van Arts en Leefstijl wordt benadrukt hoe leefstijl, leefstijlgeneeskunde en Health in All Policies dé sleutel is tot een oplossing van bovenstaande problematiek. Het grootste, geaccrediteerde, Leefstijlcongres van Nederland is voor en door zorgprofessionals en belooft een bron van leefstijlinspiratie te zijn. De boeiende lezingen, interactieve workshops en prikkelende discussies over leefstijlontwikkelingen vertalen wetenschap naar praktijk en bieden toepasbare tips.

Maandag 4 t/m woensdag 6 november zijn er ’s avonds (van 19.30-21.45 uur) digitale sessies en heb je steeds keuze uit twee of drie lezingen.
Donderdag 7 november vindt het congres van 09.30 tot 16.30 uur hybride plaats: digitaal of live in Utrecht. Er zijn lezingen over actuele onderwerpen, gevolgd door ronde tafeldiscussies over specifieke thema’s. Prof. dr. Tineke Abma, hoogleraar Ouderenparticipatie en directeur van Leyden Academy, is de keynote spreker die dag. Lees het interview met Tineke over healthy ageing en het belang van muziek en dans.

“Laat je eens raken door mee te doen aan een muziek-, dans- of andere kunstzinnige activiteit binnen de zorg. Je moet het zien, beleven en voelen om de waarde ervan te begrijpen.” – prof. dr. Tineke Abma

Ga voor meer informatie of om aan te melden naar de website van Vereniging Arts en Leefstijl.