Conferentie Een nieuwe generatie ouderen, Langer Thuis


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: NCB

  • Nieuwegein

We worden met z’n allen steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende, heel diverse groep ouderen? Hoe organiseren we een passend hulp- en ondersteuningsaanbod voor als de kwetsbaarheid toeneemt? Hoe zorgen we dat mantelzorgers het volhouden? Wat kunnen we leren van verbindende initiatieven vanuit zorg, ondersteuning, wonen, cultuur, welzijn en ouderen zelf?

Op woensdag 25 november 2020 delen professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land hun kennis, ervaringen en leerpunten rond deze urgente vragen in congrescentrum NBC in Nieuwegein. Het betreft een samenwerking tussen de jaarlijkse conferentie Een nieuwe generatie ouderen(zorg), waarvan Leyden Academy al jaren inhoudelijk partner is, en het programma Langer Thuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij hebben de handen ineengeslagen om een mooi en gevarieerd programma neer te zetten, met zowel een live als online aanbod. Daarbij gaan we ook in op de vraagstukken, kansen en dilemma’s die de coronacrisis met zich meebrengt.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze conferentie, hetzij fysiek in Nieuwegein, hetzij online. Op de website van de conferentie kunt u terecht voor meer informatie en programma-updates.

Aanmelden
Deelname aan de conferentie is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link. De definitieve vorm van de conferentie stemmen wij af op wat er t.z.t. mogelijk is binnen de coronamaatregelen, maar ook op de behoefte van de deelnemers.