Citizen Science 4 Health-conferentie


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Universiteit Twente
  • Drienerlolaan 5
    Enschede

Van zondag 29 oktober tot en met woensdag 1 november 2023 vindt de eerste internationale conferentie op het gebied van Citizen Science for Health plaats. Dit zal plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente. Op maandag, dinsdag en woensdagochtend is het programma voor het internationale publiek. De voertaal van deze dagen is Engels. Zondag 29 oktober is bedoeld voor burgers en patiënten. De voertaal van deze dag is Nederlands.

Centraal tijdens de conferentie staat onderzoek dat samen met burgers en stakeholders in de gezondheidszorg is verricht. Uitgenodigd zijn onderzoekers, studenten, beleidsmakers, burgers, patiënten en maatschappelijke organisaties en bedrijven, maar natuurlijk ook het algemene publiek, om te discussiëren, elkaar te inspireren en ervaringen uit te wisselen over de samenwerking met burgers in onderzoek. Naast keynote lezingen door gerenommeerde experts en praktijkmensen op het gebied van burgerwetenschap en participatief onderzoek in geneeskunde, ethiek en volksgezondheid, is de opzet  interactief met veel workshops, posterpresentaties en andere creatieve vormen om kennis te delen.

Op maandag 30 oktober geeft Tineke Abma de keynote ‘The participatory turn in health research. Its roots, ethics, validity and future‘ over participatief actieonderzoek (PAR) in zorg en welzijn. PAR is meer is dan een technische exercitie en vraagt om relationele afstemming en een wederzijds leerproces tussen partijen om samen te werken aan praktijkverbeteringen.

Citizen Science en de betrokkenheid van patiënten bij gezondheidsonderzoek hebben een enorm potentieel om bij te dragen aan innovatief gezondheidsonderzoek, maar ook aan de samenleving. Doe mee en geef deze innovatie vorm! Ga voor meer informatie of om aan te melden naar www.citizenscience4health.nl.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024