Alzheimer Café: focus op jonge mensen met dementie


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: SBO De Vlieger
  • Boerhaavelaan 298
    2334 EZ Leiden

Bij dementie denken we vaak automatisch aan hogere leeftijdsgroepen, maar de ziekte treft ook jongere mensen. Het voornaamste verschil tussen deze twee groepen ligt in de levensfase waarin men getroffen wordt. Mensen met dementie op jonge leeftijd hebben vaak een zeer actieve rol in de maatschappij, bijvoorbeeld op het werk en in het gezin. Hierdoor ervaren zij andere problemen en hebben zij andere behoeften dan oudere mensen met dementie.
Daarom organiseert het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest op donderdag 14 december een speciale avond met als thema ‘Dementie in het gezin’. Samen met Willy van der Kwaak en Edith de Jong, beiden lid van het expertiseteam jonge mensen met dementie van Marente, gaan we in gesprek over de unieke uitdagingen waarmee jonge mensen met dementie en hun families worden geconfronteerd. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Marleen Dohmen en Mandy Visser heten u op donderdag 14 december van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, aanmelden is niet nodig. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er livemuziek. Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Voor informatie over dementie kunt u terecht op de websites dementie.nl en vilans.nl/kennis.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024