Dansen en aanraken als medicijn

Op maandag 20 mei 2019 organiseerde Melman Producties in samenwerking met Leyden Academy en het Jo Visser fonds een actieve dans- en beweegmiddag rondom vernieuwende communicatievormen in de (ouderen)zorg. Tijdens deze middag in de Stadsgehoorzaal in Leiden stonden workshops en informatie rondom de dansprogramma’s van Dance for Health en HuidHonger centraal. Ook was er een paneldiscussie ‘Brains in beweging’ met Joris Slaets (Leyden Academy), Ageeth Ouwehand (Beweging 3.0), Ronnie van Diemen (IGJ), studenten RVWO® en docenten uit zorg en onderwijs. Tot slot riep bijzonder hoogleraar Jet Bussemaker (LUMC-Campus Den Haag) de circa 150 aanwezigen uit zorg, welzijn, onderwijs en de culturele sector op om zich te richten op meer liefdevolle en persoonsgerichte zorg. Niet alleen zal dat het werkplezier van de professionals vergroten, maar ook het leefplezier van bewoners.

Na deze geslaagde eerste editie is het de bedoeling om het programma in meer steden te organiseren met lokale zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente. Zodat de waarde van aanraking uiteindelijk in heel Nederland een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de opleiding en de praktijk van zorg en welzijn.

Klik hier voor het artikel ‘Dansen en aanraken als medicijn’ van Annemarie de Jong dat op woensdag 22 mei jl. in het Leidsch Dagblad verscheen.

Nieuws berichten 2019Archief
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009