Dansen en aanraken als medicijn

Leyden Academy, Jo Visser fonds en Melman Producties willen met Kom in Beweging (toekomstige) zorgprofessionals leren hoe ze kunnen communiceren met de bewoner en zijn of haar naasten en op welke manier dans en muziek hieraan kan bijdragen. 

Leidse editie
Op maandag 20 mei 2019 vond ‘Kom in Beweging’ plaats, een actieve dans- en beweegmiddag rondom vernieuwende communicatievormen in de (ouderen)zorg voor de circa 150 aanwezigen uit zorg, welzijn, onderwijs en de culturele sector. Tijdens deze middag in de Stadsgehoorzaal in Leiden stonden workshops en informatie rondom de dansprogramma’s van Dance for Health en HuidHonger centraal. Ook was er een paneldiscussie met enkele experts uit de zorg: waaronder Joris Slaets (Leyden Academy) die benadrukte dat professionals zich verplaatsen in wensen en verlangens van ouderen om zo het leefplezier te vergroten en Ronnie van Diemen (inspecteur-generaal) die onder de indruk was van het sociale belang dat samen dansen teweeg brengt; niet alleen goed voor het lijf, maar ook om elkaar onderling te kunnen steunen bij chronische ziekten. Tot slot riep bijzonder hoogleraar Jet Bussemaker (LUMC-Campus Den Haag) betrokken partijen op om te richten op meer liefdevolle en persoonsgerichte zorg. Niet alleen zal dat het werkplezier van de professionals vergroten, maar ook het leefplezier van bewoners.

Klik hier voor het artikel ‘Dansen en aanraken als medicijn’ van Annemarie de Jong dat op woensdag 22 mei jl. in het Leidsch Dagblad verscheen.

Ook in beweging komen?
Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Leiden Kennisstad die kennisontwikkeling in de regio wil stimuleren en de (ouderen)fondsen Gravin van Bylandt Stichting, RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. Wilt u ook een Kom in Beweging-bijeenkomst organiseren, samen met lokale zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente? Melman Producties wil het programma graag in meer steden organiseren, zodat de waarde van aanraking uiteindelijk in heel Nederland een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de opleiding en de praktijk van zorg en welzijn.

Archief 2019Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009