Act Your Age Festival

Ouder worden we allemaal, maar niemand wil het zijn. Vanaf de dag dat je geboren bent, ben je aan het verouderen. Het internationale Act Your Age Festival, dat op 12, 13 en 14 december in Maastricht zal plaatsvinden, wil de bestaande beelden over verouderen en ouderdom kantelen én aanvullen, met de danskunst als startpunt. Verder zijn er lezingen van inspirerende kunstenaars, prominente wetenschappers en Europese opiniemakers. De bezoekers kunnen tevens deelnemen aan verrijkende (dans)workshops van verschillende experts op het gebied van ouder worden en het ouder wordende lichaam.

Programma
Donderdag 12 december staat in het teken van de bredere culturele en maatschappelijke denkbeelden die onze visie op ouder worden voor een belangrijk deel bepalen. Hoe gedragen wij ons ‘naar onze leeftijd’? Wat wordt er impliciet of expliciet van ons verwacht? Eén van de lezingen gaat in op ouder worden in de popmuziek en media. Sectoren waarin oudere mannen toegejuicht worden en oudere vrouwen op het podium er alles aan doen om hun leeftijd te maskeren.
Op vrijdag 13 december richt het festival haar aandacht op lichaam en geest. Tijdens je leven krijgen we allemaal andere ervaringen mee, onze omgeving verandert en we veranderen zelf, zowel fysiek als mentaal. Hoe gaan wij mensen om met verandering? Die dag is onder andere de bejubelde voorstelling Parkin’son van Giulio D’Anna (33 jaar) te zien waarin hij samen met zijn vader (64 jaar), die de ziekte van Parkinson heeft, danst. Het is een voorstelling over vaders en zonen, en over ouder worden en jong blijven. Daarnaast zijn er verrassende lezingen van inspirerende kunstenaars, zoals choreograaf Adriaan Luteijn van dansgezelschap Introdans, en prominente wetenschappers en Europese opiniemakers zoals prof. dr. Rudi Westendorp en ir. Marieke van der Waal, directeuren van Leyden Academy on Vitality and Ageing.
Op zaterdag 14 december delen verschillende (ervarings)deskundigen via workshops hun kennis. Een van de workshops wordt gegeven door de gerenommeerde danser/choreograaf Arthur Rosenfeld (61). Samen met danser en choreograaf Liz King (66) maakte hij een grappige en ontroerende voorstelling over internetdating na je 60e.

Leyden Academy-arrangement
Het Leyden Academy-arrangement biedt een dagkaart voor vrijdag 13 december, die toegang biedt tot lezingen, workshops en korte dansvoorstellingen (normaal € 75,-) + toegang tot de voorstelling Parkin’son van Giulio D’Anna en een drankje in AINSI theater (normaal € 14,-) voor het gereduceerde tarief van € 50,-.

Kaarten reserveren
Stuur een e-mail naar charlotte@nederlandsedansdagen.nl of bel 020-626 20 62, en vermeldt dat het gaat om de Act Your Age Festival Leyden Academy-arrangement.

Organisatie

Organisator de Nederlandse Dansdagen honoreert, stimuleert en promoot de ontwikkeling van de Nederlandse dans. Samen met andere organisaties, waaronder Leyden Academy en Vereniging Het Zonnehuis, organiseren ze het Act Your Age Festival. Het festival wordt tevens mede mogelijk gemaakt door Centro per la Scena Contemporanea (Italië), Dance House Lemesos (Cyprus), Stichting Elisabeth Strouven, RCOAK, Europese Commissie/Culture Programme, Fonds Sluyterman van Loo, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Theater aan het Vrijthof, VIA2018, en Stichting Edmond Hustinx.

Meer informatie
Bezoek de website actyourage.eu voor meer informatie.
 

Archief 2013Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2012
2011
2010
2009