Online workshops Woonplezier

Bij het ouder worden kunnen de wensen en behoeftes aan de woning en de woonomgeving veranderen. In een samenleving die is ingericht op zo lang mogelijk zelfstandig wonen, is het nodig om tijdig na te denken over de keuzes die dat met zich meebrengt en de mogelijkheden die er zijn om blijvend woonplezier te ervaren. Verhuizen of de woning aanpassen? Kleiner wonen of groener wonen? In de eigen vertrouwde buurt blijven of juist liever dichter bij voorzieningen?

Ga aan de slag met uw eigen (toekomstige) woonwensen en doe mee aan onze gratis online workshops. Met praktische kijk- en doe-opdrachten die u alleen of samen met uw partner kunt doen.

Wat en wanneer?
De reeks online workshops bestaat uit vijf wekelijkse edities per e-mail en gaat in het najaar van start. Na vijf weken stopt de reeks automatisch. De onderwerpen en verschijningsdata zijn als volgt:

 1. Thuisgevoel en woongeluk, de editie voor de geïnteresseerde burger en Thuisgevoel en woongeluk voor de (wijk)professional (deze edities zijn verschenen op woensdag 8 september)
 2. Woonwensen en woonvormen, de editie voor de geïnteresseerde burger en Woonwensen en woonvormen voor de (wijk)professional (deze edities zijn verschenen op woensdag 15 september)
 3. De leefomgeving (woensdag 22 september)
 4. Innovaties in woontechnologie (woensdag 29 september)
 5. Nadenken over de toekomst (woensdag 6 oktober)

Iedere editie, met een studiebelasting van circa 1 uur per week, kan in uw eigen tijd worden gevolgd en bevat een:

 • een leuke doe-opdracht (bijvoorbeeld uw eigen woongeschiedenis in kaart brengen);
 • interessante feiten en onderzoeksgegevens;
 • verdiepende literatuur en verwijzingen naar film, video of podcast.

De reeks wordt afgesloten met een interactieve online slotbijeenkomst op maandag 11 oktober 2021 vanaf 10.00 uur, waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. Tijdens deze bijeenkomst van anderhalf uur bieden we een afwisseling tussen luisteren en doen. We delen de inhoudelijke presentaties, uitkomsten en faciliteren contact en discussies tussen deelnemers om van elkaar te leren en ervaringen te delen. Meedoen is niet verplicht; u kunt ook de reeks volgen zonder deel te nemen aan de slotbijeenkomst.

Voor wie?
Bent u 50 jaar of ouder en heeft u interesse in het onderwerp woonwensen en woonplezier? Doe mee en schrijf u in. Een vooropleiding of voorkennis is niet nodig.

Ook een reeks voor (wijk)professionals
We bieden eenzelfde reeks van vijf edities aan voor (wijk)professionals die te maken hebben met zaken rond (plezierig) wonen en wensen van langer thuiswonende ouderen. Bent u:

 • zorg- en welzijnsprofessional
 • ambtenaar of beleidsmedewerker in het sociaal domein en bij een zorgnetwerk
 • wijkregisseur of adviseur leefomgeving bij een woningcorporatie
 • buurt- en welzijnswerker
 • wijkverpleegkundige
 • lid van een sociale wijkteam
 • thuiszorgmedewerker
 • ggz begeleider
 • ouderenadviseur
 • verhuisadviseur
 • verhuurmakelaar

De onderwerpen van de reeks voor professionals zijn vergelijkbaar, maar meer toegespitst op uw praktijk. U heeft de mogelijkheid burgers te ontmoeten tijdens de optionele online slotbijeenkomst.

Meer weten of vragen? Neem contact op met Jacqueline Leijs via e-mail of tel. (071) 524 0960.

De gratis online workshops ‘Woonplezier’ worden ontwikkeld door Leyden Academy in samenwerking met ZorgSaamWonen en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn.

Schrijf u in

* verplicht

Ik ben een *