Startup leerprogramma Silver Starters

50-plussers lopen net zoveel risico als anderen om werkloos te worden, maar eenmaal zonder baan blijkt het lastiger om weer aan het werk te komen dan voor andere leeftijdsgroepen. Door (impliciete) leeftijdsdiscriminatie krijgen zij minder snel een kans. Misschien heeft u eenzelfde ervaring of herkent u dit in uw omgeving? Maar wist u dat startups van of met 50-plussers succesvoller en duurzamer zijn? En dat 10 procent van de werkenden van wie het pensioen nadert, droomt van een eigen bedrijf?

Never stop learning
In het najaar van 2019 gaat Silver Starters van start, een educatief startup programma van acht weken voor 50-plussers. Het is een blended leerprogramma: dat wil zeggen bijeenkomsten op locatie gecombineerd met online leren. Met een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject gebaseerd op eerdere ervaringen, kennis en leerdoelen, leren deelnemers de markt te verkennen en krijgen ze persoonlijke ondersteuning van coaches en vakexperts. Onderwerpen zijn onder meer:

  • Ontdekken van en inzicht krijgen in klantbehoeften en -problemen
  • Het vermogen om design thinking toe te passen
  • Leren om aannames snel te testen
  • Basiskennis van (digitale) verdienmodellen
  • Basiskennis van (online) marketing
  • Inleidende kennis van verandermanagement en zelfstartende mindset
  • Kennismaken met online hulpmiddelen om prototypen te ontwikkelen
  • Leren pitchen en een passend vervolgtraject in te zetten

Heeft u een goed idee en bent u 50 jaar of ouder? Zonder baan of aan het werk maar met een verlangen naar een tweede carrière? Of bent u gepensioneerd en droomt u van een eigen bedrijf? Als ons programma u aanspreekt, kunt u zich alvast bij ons aanmelden (deelname is gratis). Dan houden we graag op de hoogte van het programma.

Start en looptijd: acht weken in de periode september-december 2019. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2019.
Studiebelasting: gedurende acht weken ca. 16 uur per week.
Taal: Nederlands, maar coaching en veel literatuur zal in het Engels zijn, dus een goede Engelse taalbeheersing is belangrijk.
Vooropleiding: er is geen vooropleiding vereist, maar veel lesmateriaal vereist een hbo werk- of denkniveau.
Kosten: het programma is gratis te volgen.

Voor meer informatie en voorinschrijving kunt u contact opnemen met onze projectmanager Ineke Vlek via eithealth@leydenacademy.nl.

Het programma wordt medegefinancierd door EIT Health.