Startup leerprogramma Silver starters

50-plussers lopen net zoveel risico als anderen om werkloos te worden, maar eenmaal zonder baan blijkt het lastiger om weer aan het werk te komen dan voor andere leeftijdsgroepen. Door (impliciete) leeftijdsdiscriminatie krijgen zij minder snel een kans. Misschien heeft u eenzelfde ervaring of herkent u dit in uw omgeving? Maar wist u dat startups van of met 50-plussers succesvoller en duurzamer zijn? En dat 10 procent van de werkenden van wie het pensioen nadert, droomt van een eigen bedrijf? Heeft u een goed idee en bent u 50 jaar of ouder? Zonder baan of aan het werk maar met een verlangen naar een tweede carrière? Of bent u gepensioneerd en droomt u van een eigen bedrijf? Dan is de gratis Silver starters-cursus misschien iets voor u!

Never stop learning
In het najaar van 2019 gaat Silver starters van start, een educatief startup programma van acht weken voor 50-plussers. Het is een blended leerprogramma: dat wil zeggen bijeenkomsten op locatie gecombineerd met online leren. Met een persoonlijk, op maat gemaakt leertraject gebaseerd op eerdere ervaringen, kennis en leerdoelen, leren deelnemers de markt te verkennen en krijgen ze persoonlijke ondersteuning van coaches en vakexperts. Momenteel wordt het programma ingevuld en vormgegeven. Onderwerpen zullen onder meer zijn:

  • Ontdekken van en inzicht krijgen in klantbehoeften en -problemen
  • Het vermogen om design thinking toe te passen
  • Leren om aannames snel te testen
  • Basiskennis van verdienmodellen
  • Basiskennis van (online) marketing
  • Inleidende kennis van verandermanagement en zelfstartende mindset
  • Kennismaken met online hulpmiddelen om prototypen te ontwikkelen
  • Leren pitchen en een passend vervolgtraject in te zetten

Looptijd: start op dinsdag 15 oktober in Den Haag, vervolgens acht tussenliggende weken van online zelfstudie en coaching met op donderdag 12 december de afsluiting (tevens in Den Haag).
Studiebelasting: gedurende acht weken ca. 16 uur per week.
Taal: een deel van het lesprogramma zal in het Nederlands zijn, maar coaching en de literatuur zal veelal in het Engels zijn, dus een goede Engelse taalbeheersing is belangrijk.
Vooropleiding: er is geen vooropleiding vereist, maar veel lesmateriaal vereist een hbo werk- of denkniveau.
Kosten: het programma is gratis te volgen.

Voor meer informatie en voorinschrijving kunt u contact opnemen met onze projectmanager Ineke Vlek via eithealth@leydenacademy.nl, of gebruikmaken van het formulier onder aan deze pagina.

Het programma wordt medegefinancierd door EIT Health en mede mogelijk gemaakt door Leyden Academy, Medical University Lodz, University of Naples Federico II, Institute Pedro Nunes en Aegon.

Vul onderstaand formulier in en verstuur uw voorinschrijving