Startup leerprogramma Silver Starters

50-Plussers lopen net zoveel risico als anderen om werkloos te worden, maar eenmaal werkloos blijven zij langer werkloos dan andere leeftijdsgroepen. Door (impliciete) leeftijdsdiscriminatie krijgen zij minder snel een kans. Misschien heeft u eenzelfde ervaring of herkent u dit in uw omgeving? Maar wist u dat startups van of met 50-plussers succesvoller en duurzamer zijn? En dat 10 procent van werkenden die het pensioen nadert, droomt van een eigen bedrijf?

Never stop learning

In het najaar 2019 gaat Silver Starters, een educatief startup programma van acht weken voor 50-plussers, van start. Het is een blended leerprogramma: dat wil zeggen face-to-face bijeenkomsten gecombineerd met online leren. Met een persoonlijk op maat gemaakt leertraject gebaseerd op eerdere ervaringen, kennis en leerdoelen, leren deelnemers de markt te verkennen en krijgen ze persoonlijke ondersteuning van onder andere business coaches en vakexperts. Onderwerpen zijn onder meer:

  • Ontdekken van en inzicht krijgen in klantbehoeften en problemen
  • Het vermogen om Design Thinking toe te passen
  • Leren om aannames snel te testen
  • Basiskennis van (digitale) verdienmodellen
  • Basiskennis van (online) marketing
  • Inleidende kennis van verandermanagement en zelfstartende mindset
  • Kennismaken met online hulpmiddelen om prototypen te ontwikkelen
  • Leren pitchen en een passend vervolgtraject in te zetten

Heeft u een goed idee en bent u 50 jaar of ouder? Werkloos of werkend met een verlangen naar een tweede carrière? Of gepensioneerd en droomt u van een eigen bedrijf? Als ons programma u aanspreekt, kunt u zich alvast bij ons aanmelden (deelname is gratis). Dan houden we graag op de hoogte van het programma.

Start en looptijd: acht weken in september tot december 2019. Inschrijven kan al vanaf 1 februari 2019.
Studiebelasting: gedurende acht weken ca. 16 uur per week.
Taal: Nederlands, maar coaching en veel literatuur zal in het Engels zijn, dus een goede Engelse taalbeheersing is belangrijk.
Vooropleiding: er is geen vooropleiding vereist, maar veel lesmateriaal vereist een hbo werk- of denkniveau.
Kosten: gratis te volgen.

Voor meer informatie en voorinschrijving kunt u contact opnemen met onze projectmanager Ineke Vlek via eithealth@leydenacademy.nl.

Het programma wordt medegefinancierd door EIT Health.