Portrettengallerij

Ieder jaar figureert een vitale oudere heer of dame als ‘het gezicht van Leyden Academy’. Van 11 november 2020 tot 11 november 2021 siert het portret van de 81-jarige Margaretha Frederiks uit Leiden onze website, sociale media-accounts en diverse communicatiemiddelen. De portretfoto is door fotograaf Henk Aschman gemaakt.

Margaretha werd in 1939 in Alkmaar geboren, en komt uit een Bergense kunstzinnige familie. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Margaretha ook dat pad insloeg. Na het afronden van de Koninklijke Academie Beeldende Kunst was ze jaren als tekendocent werkzaam op diverse scholen. Lesgeven doet Margaretha niet meer, maar schilderen nog volop. Andere culturen trekken Margaretha enorm aan. Ze heeft dan ook veel gereisd door onder andere Europa, Suriname, Cuba en Canada. Ze heeft met haar gezin ook een paar jaar in Spanje gewoond. Naast schilderen en reizen heeft Margaretha een passie voor salsadansen.

Voor 2022 zijn we op zoek naar het portret van een vitale heer
Zoekt u met ons mee naar het nieuwe gezicht van Leyden Academy? Voor 2021 zijn wij op zoek naar een vitale oudere heer die plezier en levenslust uitstraalt. U kunt uw rechtenvrije portretfoto’s tot 28 september 2020 mailen naar koemans@leydenacademy.nl. Vervolgens zal de directie van Leyden Academy het ‘winnende’ portret kiezen.