Training: Maak je eigen microlearning

Na een eerdere succesvolle training over microlearnings organiseert Leyden Academy op donderdag 4 november 2021 in het Poortgebouw in Leiden weer een trainingsdag.

“Geen stoffige collegezalen, dikke pillen of langdradige docenten, maar gewoon to-the-point en zonder poeha. Praktisch, direct toepasbaar en vooral ook leuk. Topdag met een volle rugzak om aan de slag te gaan!” – deelnemer Cassandra van den Berg, manager Kwaliteit, Onderzoek & Opleidingen bij zorgorganisatie Wonen bij September

Wat is microlearning?
Het vangen van de aandacht in leren en mediaconsumptie is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen. Microlearning is een manier om in kleine, hapklare brokken kennis over te dragen of lesmateriaal aan te bieden. Mensen vinden het fijn dat ze niet vastzitten aan een langdurig proces en dat ze de tijd die ze aan leren besteden zelf in de hand hebben. De term microlearning wordt gebruikt in het domein van e-learning en bestaat uit relatief kleine leereenheden en kortetermijnleeractiviteiten in onderwijs en opleiding. De leereenheden (ook wel ‘nuggets’ genoemd) variëren in vorm: samenvattingen van artikelen, infographics, dia’s, quizzen, polls, video’s, links of afbeeldingen. Een leereenheid duurt daarbij maximaal vijf minuten.

Wat houdt de training in?
In de praktische training ‘Maak je eigen microlearning’ leren deelnemers hoe ze zelf een boeiende microlearning kunnen ontwikkelen en hoe deze in te zetten in de eigen organisatie. Naast inspirerende voorbeelden,  zullen de volgende vragen aan bod komen: Hoe past u deze vorm van online leren toe voor uw organisatie of project? Hoe verhoudt microlearning zich tot diepere leerinhoud? Welk platform of kanaal hebt u nodig? Hoe ziet een curriculum leerplan eruit? Hoe bereikt u uw publiek en verspreidt u uw ‘learning nuggets’? Verder leert u over trends in video, hoe u een professionele video in een dag kunt maken en wat werkt op YouTube, Facebook, LinkedIn en Instagram. In hands-on workshops werkt u aan leerdoelen identificeren, het creëren van een learning journey en leert u filmen en monteren met uw smartphone. Tot slot, wanneer u terug bent in uw organisatie, bieden we persoonlijke coaching en advies bij de creatie en verspreiding van uw eigen microlearning. Benieuwd naar het gedetailleerde programma? Laat het ons weten!

Voor wie?
Het programma is op maat gemaakt voor de zorgsector. Bent u docent, opleider, trainer, coach, HRM-er, L&D-er, communicatie- of projectmanager? Wilt u experimenteren met en leren over deze innovatieve en populaire vorm van online leren? Schrijf u dan in!

Onze trainers

Datum en kosten
Op donderdag 4 november 2021 zal van 09.00-17.00 uur de trainingsdag plaatsvinden. Locatie: Poortgebouw te Leiden, recht tegenover het centraal station. Deelname bedraagt 350 euro (vrijgesteld van BTW) per deelnemer, inclusief koffie, thee, lunch, netwerkborrel. Verder ontvangt u toegang tot de online leeromgeving, 1-op-1 coaching, een starters e-book en certificaat van deelname.

Aanmelden
Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Ineke Vlek: vlek@leydenacademy.nl, 071-52 0980.

Bekijk hieronder de impressie van onze Engelstalige editie die we hebben gegeven.

© Pelpina Trip