Arts & Health-festival ‘The Art of Living’


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Nieuwe Luxor Theater
  • Posthumalaan 1
    3072AG Rotterdam

Het leven verdient het om echt geleefd te worden. Maar wat als fysieke of mentale tegenslag ervoor zorgt dat dat niet meer vanzelfsprekend is? Dan heb je veerkracht nodig om te leren omgaan met de tragiek van het leven en houdt kunst je op de been. In dit festival laten we zien hoe verschillende vormen van levenskunst op verrassende, creatieve en eigenzinnige manier hieraan bijdragen. Noem het ‘The Art of Living’.

Tipje van de sluier: Marc Vlemmix en Tamar Shahinan (op de foto) verzorgen een dansduet. Ze laten zien wat de kracht van dans kan zijn voor mensen met een beperking en hoe zij vorm geven aan een veerkrachtig beeld dat past bij wie zij zijn. Aansluitend is er een reflectie over dit participatief onderzoek naar dans in de kunst, door directeur Monia Matolli van het Alter Arts-festival uit Italië

Verder zijn er onder meer bijdragen door Arts in Health Nederland, kunstzinnige voorbeelden door jong en oud, en spraakmakers op het gebied van mentale gezondheid en cultuur. Het festival wordt afgesloten met een nieuwe voorstelling genaamd ‘HEEL’, waar dansgezelschap Marc Vlemmix aanwezigen verrast met dans, beeld en geluid.

Graag heten we u op donderdagmiddag 12 september van harte welkom bij het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam! Binnenkort meer informatie over het programma, de kaartverkoop en reserveringen.