Cursus voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten

Mensen worden ouder, de bevolking vergrijst en zorggebruik neemt toe met de leeftijd. Dat betekent dat u als fysio-, oefen- of ergotherapeut steeds meer oudere mensen in uw praktijk tegenkomt. Waar liggen kansen voor vitaal en gezond oud worden? Wat vinden ouderen c.q. cliënten en patiënten belangrijk in hun leven? Wat zijn hun wensen, verlangens en ambities? En wat zorgt voor leefplezier? U leert het in de cursus ‘Succesvolle interventies voor vitale ouderen’, die bestaat uit twee klassikale lesdagen in Leiden in combinatie met online colleges, opdrachten en coaching. Het lesprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Leiden. Klik hier voor verdere informatie omtrent het programma.

Doelgroep
(Geriatrie)fysiotherapeuten en ergo- en oefentherapeuten.
Iedere deelnemer die de cursus afrondt, ontvangt een certificaat van deelname. De cursus is voor 25 punten door het KNGF (kwaliteitsdeel, algemeen fysiotherapeut en geriatriefysiotherapeut), het kwaliteitsregister ADAP (ergo- en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, VvoCM) geaccrediteerd.

Doel
Na de cursus bent u in staat om met kennis over verouderingsprocessen interventies beter af te stemmen op wat er daadwerkelijk toe doet voor uw oudere cliënt en daarmee positief bij te dragen aan hun kwaliteit van leven.

Data en kosten
De cursus zal uit twee lesdagen bestaan, en wel op vrijdag 29 maart en vrijdag 17 mei 2019. De locatie zal het Poortgebouw in Leiden zijn.
Deelname zal 475 euro per deelnemer bedragen (dit is incl. koffie, thee, lunch en netwerkborrel).
Wilt u verdere informatie ontvangen? Neem contact op met Jacqueline Leijs via Leijs@leydenacademy.nl.