Vitality Club

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid en geeft ritme en structuur aan je dag. Vanuit dat gegeven brengt de Vitality Club 50-plussers bij elkaar om te bewegen en om onder het genot van een kopje koffie samen te zijn: word fit en maak tegelijkertijd vrienden!

Vitality Club is een non-profit organisatie met als doel de bevolking gezond en gelukkig te houden. Dit wordt gerealiseerd door het opzetten van toegankelijke beweegclubs in diverse wijken, waarbij leeftijdsgenoten elkaar motiveren om dagelijkse beweging in hun routine te integreren en gezonder en gelukkiger oud te worden.

Het is een voorbeeld van zelforganisatie (peer coaching) en is vergelijkbaar met de Anonieme Alcoholisten en Weight Watchers: mensen die gezamenlijk een doel proberen te bereiken. Een reeds bestaand succesvol rolmodel op het vitaliteitsvlak is de FreeWheel Club in Ulft. Onderzoek onder de deelnemers toont aan dat hun fysieke fitheid ieder jaar verbetert, en dat ze zich mentaal ook sterker voelen. De resultaten van het onderzoek zullen binnenkort in een wetenschappelijk artikel worden beschreven.

Op 10 oktober 2016 zijn we met Vitality Club Leiden Noord gestart. Iedere doordeweekse dag zijn ouderen van 09.00 tot 10.00 uur bij Theehuis Noord (Joop Vervoornpad 1 in Leiden) van harte welkom voor een uurtje beweging op ieders niveau. Per 28 augustus 2017 heeft naast de Merenwijk nu ook de Professoren- en Burgemeesterswijk een Vitality Club (en wel op het voetbalveldje naast de Speelschans/'t Kasteel aan de Van Vollenhovenkade in Leiden).

Voor slechts 1 euro per week bent u al lid en kunt u iedere doordeweekse dag van 09.00-10.00 uur gezamenlijk in de buitenlucht bewegen. Natuurlijk is het ook mogelijk om eens (of meerdere malen) per week te gaan. Na het sporten is er gelegenheid zijn om gezellig koffie of thee te drinken. Deelname is geheel vrijblijvend, u hoeft zich niet van tevoren aan of af te melden.

Bent u nieuwsgierig?
Klik hier voor meer informatie, kom op doordeweekse dagen van 0.900-10.00 uur langs bij Vitality Club Leiden Noord of neem contact op met een van de vrijwillige coaches Kitty van der Stoep of Paul van de Vijver.

Ook een Vitality Club bij u in de buurt?
Vindt u dit een leuk idee en wilt u ook samen bewegen in uw buurt? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van de nodige informatie om de start van uw eigen Vitality Club mogelijk te maken.