Cursus voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten

Mensen worden ouder, de bevolking vergrijst en zorggebruik neemt toe met de leeftijd. Dat betekent dat u als fysio-, oefen- of ergotherapeut steeds meer oudere mensen in uw praktijk tegenkomt. Maar wat houdt het proces van veroudering precies in? Waar liggen kansen voor vitaal en gezond oud worden? Wat vinden ouderen c.q. cliënten en patiënten belangrijk in hun leven? Wat zijn hun wensen, verlangens en ambities? En wat zorgt voor leefplezier? U leert het in de cursus ‘Ken uw oudere cliënt’, die bestaat uit twee klassikale lesdagen in Leiden in combinatie met online colleges, opdrachten en coaching. Het lesprogramma wordt momenteel ontwikkeld.

Voor wie: (geriatrie)fysiotherapeuten en ergo- en oefentherapeuten.

Doel: Na de cursus bent u in staat om met kennis over verouderingsprocessen interventies beter af te stemmen op wat er daadwerkelijk toe doet voor uw oudere cliënt en daarmee positief bij te dragen aan hun kwaliteit van leven.

Data en kosten: Accreditatie is in aanvraag. Data van de start van het online leergedeelte en de lesdagen in Leiden worden nog vastgesteld. Neem voor meer informatie contact op met projectmanager Jacqueline Leijs via Leijs@leydenacademy.nl.