HuidHonger

Een troostende aanraking, zoals een knuffel of hand op de schouder, is een onmisbaar onderdeel van goede zorg. Zeker bij kwetsbare ouderen, die we niet meer kunnen genezen en vooral troost, warmte en geborgenheid kunnen bieden. Leyden Academy zet zich in voor liefdevolle zorg, onder meer via opiniërende artikelen in de media. Ook zijn we partner van HuidHonger, een bijzonder programma over liefdevolle zorg en intimiteit.

 

Dansvoorstelling HuidHonger
Bij kwetsbare ouderen zijn aanraking en intimiteit niet vanzelfsprekend. Het gemis ervan kan vele vormen aannemen, tot ‘huidhonger’ aan toe: een (te) grote en niet vervulde behoefte aan fysiek contact. Samen met bewoners en betrokkenen maakt Care&Culture onder deze noemer een ontroerende dansvoorstelling rondom intimiteit op vijf zorglocaties in Nederland. Zowel met oudere als jonge mensen met dementie, al dan niet samen met hun partners.

Tournee langs zorglocaties
In het voorjaar van 2017 worden dansworkshops gegeven aan bewoners van zorglocaties, onder begeleiding van (tango)muziek. De bewoners geven vorm aan hoe zij intimiteit en aanraking beleven, hierbij geholpen en uitgedaagd door oudere dansers en dansstudenten. Professionele jonge choreografen maken van dit materiaal een afsluitende voorstelling, die op iedere locatie wordt getoond en waarin de unieke danssolo’s, muziek en interviewfragmenten samenkomen. Direct betrokkenen zijn van harte welkom bij deze voorstelling, die verder een besloten karakter heeft.

Openbare voorstellingen
Om ook andere geïnteresseerden deelgenoot te maken van het resultaat zijn er twee openbare voorstellingen van HuidHonger:

  • Op vrijdag 2 juni 2017 om 19.00 uur in de theaterzaal van Codarts, Rotterdam
  • Op dinsdag 6 juni 2017 om 19.00 uur in het Vorstelijk Complex, Utrecht

Kijk voor meer informatie op de website of bekijk de video-impressie:

HuidHonger is een initiatief van Care&Culture, tot stand gekomen in samenwerking met de Kwadrantgroep, Viattence, Warande, Topaz en Zorggroep Apeldoorn. Leyden Academy on Vitality and Ageing en Vereniging Het Zonnehuis zijn partners van HuidHonger.