Executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg

De executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg is bij uitstek geschikt voor ambitieuze managers en directeuren in de zorg die hun kennis over zorg voor ouderen op peil willen brengen. Verder richt de leergang zich op leidinggevenden bij zorgverzekeraars, (de)centrale overheden, toezichthouders en aanverwante sectoren die in mindere mate een inhoudelijke achtergrond hebben, maar wel dagelijks met vraagstukken rond de gezondheidszorg voor ouderen worden geconfronteerd.

Deelnemers doen nieuwe inzichten op over ouderen, het proces van ouder worden, het levenseinde en over ouderenzorg en de organisatie hiervan. De leergang geeft u handvatten om uw organisatie beter in te richten op de vraag van ouderen zelf en biedt u inspiratie voor toekomstig beleid.


De leergang loopt van januari tot en met juni en heeft een maximum van 20 deelnemers. Op 19 januari 2017 gaat een nieuwe leergang van start. U kunt zich nu alvast inschrijven.

Ervaringen deelnemers
"Tijdens de executive leergang heb ik geleerd om vanuit een ander perspectief naar ouderenzorg te kijken." 

"Ik vond de leergang inspirerend en prikkelend. Ook de werkbezoeken vond ik zeer leerzaam." 

"Ik heb inzicht gekregen in de dilemma's rondom ouderenzorg."

"De leergang leverde mij veel inzicht op in de complexiteit van de zorg voor ouderen en gaf mij hierdoor bouwstenen voor het ontwikkelen van een betere beleidsvisie."

"Ik kan nu beter verwoorden waar het naartoe moet in de ouderenzorg. Ook heb ik veel kennis met collega-deelnemers kunnen uitwisselen."


"Ik vond het een interessante, actuele leergang, zowel inhoudelijk als bilateraal met collega-deelnemers."

"Bestuurders van zorgondernemingen zijn geïnteresseerd in strategie en toekomst. Dat is hun vak. Leyden Academy biedt een leergang die stimuleert en prikkelt om daarover na te denken. De executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg biedt tevens inzichten in wat jouw toekomst in de onderneming kan zijn."